KEND DINE MULIGHEDER

HORMONSPIRALEN (IUS)

Hormonspiralen er en lille, blød T-formet plastikstav, der frigiver små mængder af hormon (gestagen) i op til 3 til 5 år. Den fås på recept og opsættes i livmoderen af en læge.

THE IUS

KOBBERSPIRALEN (IUD)

Kobberspiralen er en lille T-formet plastikanordning, der indeholder en kobbertråd. Den opsættes i livmoderen af en læge og forhindrer graviditet i op til 5 til 8 år.

THE IUD

P-STAVEN

En lille, bøjelig silikonestav, der frigiver hormoner i op til 3 år. Den fås på recept og indsættes under huden på din overarm af en læge.

THE IMPLANT

P-PILLEN

En lille tablet, der indeholder hormoner, eller en kombineret pille, der indeholder to forskellige hormoner. P-piller fås på recept og skal tages oralt på samme tidspunkt hver dag.

THE PILL

P-SPRØJTEN

Hormonindsprøjtning på recept. Foretages af en læge eller sygeplejerske en gang om måneden eller hver tredje måned.

THE INJECTION

P-PLASTERET

En lille, tynd, hudfarvet plastikfirkant, der klæbes fast til huden og som frigiver hormoner. Det fås på recept, og man står selv for at forny plasteret en gang om ugen.

THE PATCH

PESSARET

En silikonekop, der anbringes i skeden og som forhindrer sæden i at nå frem til livmoderen og opsættes selv af kvinden op til 24 timer før sex.

THE DIAPHRAGM

P-RINGEN

En lille, bøjelig ring som fås på recept og som kvinden selv opsætter i skeden, hvor den frigiver hormoner i 3 uger.

THE RING

FEMIDOMET

Et indvendigt kondom, der anbringes inde i skeden, men som fungerer på samme måde som et kondom til mænd. Købes uden recept og kræver ikke indblanding fra lægen.

THE FEMALE CONDOM

KONDOMER

Et hylster, der trækkes udover den erigerede penis for at forhindre sæden i at nå ud i skeden. I øvrigt den eneste metode, hvormed man kan reducere risikoen for seksuelt overførte sygdomme. Købes uden recept og kræver ikke indblanding fra lægen.

THE MALE CONDOM

NATURMETODEN

Metoder til at undgå graviditet, som man selv styrer ved nøje at følge sin menstruationscyklus og måle sin kropstemperatur for at fastslå sine frugtbare perioder.

NATURAL PLANNING

TILBAGETRÆKNINGSMETODEN

Denne metode, som manden selv styrer, indebærer, at manden trækker penis ud, inden han får sædafgang, for derved at undgå graviditet.

WITHDRAWAL

STERILISATION, KVINDE

En kirurgisk procedure, hvor passagen gennem æggelederne blokeres, hvorved muligheden for graviditet fjernes. Foretages af en læge.

FEMALE STERILIZATION

STERILISATION, MAND

En kirurgisk procedure, hvor man blokerer for sædlederen. Foretages af en læge.

MALE STERILIZATION

#MINPRÆVENTION

KEND DIN PRÆVENTION LIGE SÅ GODT SOM DU KENDER DIG SELV

Man kan glemme at tage sine p-piller, kondomer kan gå i stykker - og det kan kræve en del overvejelser at finde den rigtige prævention.

Vi er her for at fortælle dig, at du ikke er alene. Vi kan støtte dig, så du får hjælp til at tage en beslutning angående din prævention. #MINPRÆVENTION
 

ER DET OK?

ER DET OK AT SPEKULERE OVER, HVOR SYNLIGT P-PLASTERET VIL VÆRE?

Valgmuligheder

ER DET OK, HVIS DET FØLES SOM OM DIT PESSAR IKKE PASSER?

Valgmuligheder

ER DET OK, HVIS DIN PARTNER BETALER FOR DIN P-STAV?

Valgmuligheder

ER DET OK AT VÆRE BANGE FOR SMERTER, NÅR MAN SKAL HAVE EN P-STAV?

Valgmuligheder

ER DET OK AT KRÆVE, AT DIN PARTNER SKAL BRUGE ET KONDOM?

Valgmuligheder

ER DET OK AT TAGE EN FORTRYDELSESPILLE MERE END ÉN GANG?

Valgmuligheder