MENSTRUATIONEN ER IKKE KOMMET TIL TIDEN? VENTETIDEN KAN VÆRE HÅRD

Husk, at du ikke er alene

Det er fuldstændig normalt, at der forekommer variationer i ens cyklus. Selvom din menstruation sædvanligvis nærmest sker på klokkeslæt, kan der være masser af årsager til, at din menstruation udebliver – lige fra graviditet til stress eller pludseligt vægttab eller vægtstigning. Hvis du fornylig har haft ubeskyttet sex, eller hvis der er risiko for, at din prævention ikke har fungeret, som den skulle, kan du fx over-veje følgende.

ANDRE ÅRSAGER TIL AT MENSTRUATIONEN UDEBLIVER

Udover graviditet er der er mange grunde, til at menstruationen kan udeblive. Tjek nedenstående og konsulter din læge, hvis du tror at en eller flere af disse faktorer kan være gældende for dig:

Hvad gør jeg så

Det er naturligt, at spekulere på graviditet hvis din menstruation ikke kommer til tiden, og hvis det er tilfældet for dig, kan du gøre følgende.

Hvilken præventionsform passer dig bedst?

Hvilken prævention, der passer bedst til dig, afhænger af flere faktorer. Besvar fem hurtige spørgsmål og find de præventionsformer, som kan passe godt til dig.

TAG TESTEN NU

ALTERNATIVE PRÆVENTIONSMETODER

Hvis dit sædvanlige præven-tionsmiddel har svigtet, hvis en udebleven menstruation har givet dig bekymringer, eller hvis din nuværende prævention bare ikke passer til din livsstil, så kan du overveje disse præventionsmetoder:

SAMMENLIGN METODER

BRUG FOR RÅDGIVNING? TAL MED DIN LÆGE

Lav en aftale med din læge med henblik på rådgivning, der er målrettet dine behov.

ER DET OK?

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER