HVAD ER DEN BEDSTE PRÆVENTION EFTER EN ABORT?

TILBAGE PÅ SPORET

Det er aldrig let at få foretaget en abort. Uanset om det bare ikke var det rigtige tidspunkt, den rette partner, af helbredsmæssige årsager eller fordi din prævention svigtede. Så er det fleste kvinder enige: Man ønsker ikke at skulle have en abort gentaget.

contraception after abortion

Teoretisk set er der ingen præventionsmetoder som ikke kan bruges efter et abortindgreb. Den bedste prævention er den, som bedst tager højde for dine behov og ønsker.

Værd at have med i dine overvejelser:

  • Ønsker du en langtidsløsning?
  • Ønsker du at få lettere blødning?
  • Er hormonmetoder noget for dig?

Hvis du lige har fået foretaget en abort, er dit primære mål nok at undgå endnu en graviditet, og det er derfor vigtigt at overveje, hvor virksomme de enkelte præventionsformer er.

Langtidsvirkende præventionsformer som for eksempel hormonspiral, kobberspiral og p-stav, er meget effektive præventionsformer, idet de ikke kan glemmes. De mere kortvirkende metoder, kan være mindre sikre mod graviditet, da de kræver du er god til at regelmæssige rutiner. P-pillen skal jo huske hver dag. For eksempel falder effekten ved p-piller fra 99 % ved 'perfekt' brug til 91 % ved typisk brug.

Det er også vigtigt, at du finder en metode, som passer til dit liv og dine planer. Hvis du muligvis ønsker at blive gravid en gang i fremtiden, er det bedre at vælge en reversibel metode fremfor en permanent metode som fx. sterilisation.

Denne præventionssammenligning viser den gennemsnitlige effekt/sikkerhed i forhold til de enkelte metoder.

Hvis du er usikker på hvilken metode, som passer dig bedst, kan du tjekke med denne hurtige præventionstest og tale med din egen læge om, hvilken præventionsform som vil passe bedst i dit liv og give dig den bedste beskyttelse.

Pas godt på dig selv.

Alle os hos #MINPRÆVENTION

Recommended Articles